exkluzív kitivelezés Lépésről lépésre

Mit érdemes tudni a legelején ?

Vállalkozásunk elsődleges tevékenysége a magán medence építés, de sok esetben vállalunk megbízást közületi (strand, szálloda, közfürdő) medencék tervezésére, kivitelezése, vagy felújítására. Fő profilunk a zsaluköves-fóliás medence építés. Ezek a típusú medencék a legkedveltebbek, bár az utóbbi időben a zsalukövet kiváltotta a hőszigetelt porocell blokk, mi mindkét anyaggal dolgozunk. Cégünk által megalkotott, különleges élménymedencék és az egyszerűbb, standard medencék közös vonása az, hogy ugyanazzal a gonddal és hozzáállással vágunk bele a tervezésbe és a medence építés során, a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk. Ha szeretne egy kellemes, hűsítő, és a család minden tagját szórakoztató élményelemet a kertbe, akkor egy látványos medencére van szüksége!

KULCSRAKÉSZ MEDENCE ÉPÍTÉS FÁZISAI:

  • Méret, alak megtervezése
  • Földmunka
  • Medencetest építése
  • Föld visszatöltés, tereprendezés
  • Medence fóliázás
  • Vízgépészeti, és villanyszerelés, gépészet
  • Peremkövezés

Medence építés:

Méret, alak megtervezése:

A medence méretének és alakjának a megtervezése abban az esetben, ha a medence építés előtt nincs pontos kép a fejében, hogy milyen medencét is szeretne, úgy személyes konzultáció keretein belül, az önök igényeit, a kert, vagy a belső terek adottságait szem előtt tartva, átbeszéljük a lehetőségeket. Ebben tudunk hatalmas segítség lenni, a sok év tapasztalatával. A víztér kialakítása, a gépészet legoptimálisabb elhelyezése, plázs, pancsoló, ülőpadok kialakításánál a nap járását is figyelembe véve a legmegfelelőbb kialakítás megtervezése. Fontos számunkra, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig, mindenkinek megfelelő komfort érzetet tudjon adni a medence, hogy míg a kicsik pancsolnak ön is kényelmesen tudja elfogyasztani az italát a medencében. 🙂

Gépi földmunka:

A medencetest pontos kimérése után, a helyének a kijelölésével indulhat a medence építés. A föld kiszedése a szintek pontos megadásával kezdődik. A későbbiekben ez kulcsfontosságú lesz, hiszen laikusként nem is gondolná, hogy a földmunkánál mennyi mindent figyelembe kell venni. A földkitermelés lehet egyéni is, amennyiben a megrendelő ezt megoldja. Ez esetben egy kollégánkat biztosítjuk a helyszínen, aki végig kíséri a munkagép kezelőt és beállítja a szinteket.

Medencetest építése:

A medence építés sarkalatos pontja, a medencetest szakszerű építése. Talán ez a legfontosabb, hogy a medence hosszú távon a lehető legtöbbet adja a tulajdonosának. Az ásatást követően megtörténik az aljzat betonozása, majd erre kerül a falazás. Ilyenkor beépítésre kerülnek már a lámpatestetek, padló összefolyó, befúvókák, szkimmer és az egyébb élmény elemek.

Medence fóliázás:

A medence építés, falazás után a medence alapot fóliázásra alkalmas állapotba kell hozni. A kifolyt beton okozta egyenetlen felületet ki kell glettelni, simítani, csiszolni hogy a különleges medencefólia – ami a víz szigetelést is biztosítja – megfeszülésekor ne jelenjenek meg egyenetlenségek a medence felületén, ne legyen ráncos, ne maradjanak apró kavicsok alatta mert rontják az esztétikát.

Vízgépészeti, és villanyszerelés, gépészet :

A vizébe kerülő szennyeződések és a mikroorganizmusok miatt a kifogástalan üzemeltetés és a kristálytiszta víz alap feltétele, hogy a víz-gépészet tervezése megfelelő legyen. Amennyiben nem elégséges a vízkezelés és nem tisztítjuk folyamatosan a medence vizét, azzal melegágyat adunk az algának és baktériumoknak, emiatt akár illúzióromboló látványt is nyújthat medencénk. Különböző vegyszerek hozzáadásával vagy speciális ( UV fertőtlenítés. sóbontás ) vízkezeléssel, a medence gépészet végzi a víz mechanikai tisztítását és szolgáltatja a tiszta medencevizet. A beépített medence gépészeti berendezések a legmodernebb technológiát képviselik, aminek működése és kezelése egyszerűen megtanulható. Az optimális vízforgatáshoz és tisztításhoz elengedhetetlen, hogy a medence alapjába, szerkezetébe, szakszerű módon és számban beépítésre kerüljenek a víz be-illetve elvezető elemek ( szkimmer, vagy vályú, padlóösszefolyó, befúvó ), valamint a medence vizét intenzíven szűrjük. A megfelelő számú beépítő elem, a megtervezett vízforgató-szűrő berendezés és vízkezelés egységesen alkotnak tökéletes rendszert. A vízgépészet megtervezése szaktudást igénylő, nagyon komplex feladat. A medencénket felruházhatjuk komfortnövelő berendezésekkel, élményelemekkel, amikkel kényelmesebbé tehetjük medencénket, valamint harmónikusabbá, változatosabbá tehetjük a fürdő élményt. Kisebb méretű medencénket, ellenáramoltató beépítésével használhatjuk úszásra, pezsgőelemek beépítésével hidromasszázs terápiát végezhetünk, a speciális színes LED medencereflektorokkal saját színterápiánk lehet otthonunkban.

A lehetőségek végtelenek: Automata vegyszeradagolás, sóbontás, UV fertőtlenítés, teljesen automata víztisztító berendezés, medencefűtés, ellenáramoltató, hidromasszázs, nyakzuhany, buzgár, medencevilágítás, színterápia, medencefedés, medence redőny, stb…

Peremkövezés:

A medence elkészülte után már csak a peremkövezés marad, a medencefal tetjére kerülnek fel a peremkövek, melyek alá zár majd be a medence körüli térburkolat. Számtalan lehetőség van a műkőtől egészen a gránit elemekeig.